URL : http://www.ah.nl/recepten/..
Biefstuk met piccalillysaus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min.
 Hartig
 Bakken/Koken
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 kg. aardappelen vastkokend
  • 2 x 250 gr. spruitjes, schoongemaakt (zak 350 gr.)
  • 50 gr. boter
  • 300 gr. biefstuk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml. rundvleesbouillon (van tablet)
  • 4 el. piccalilly (potje 335 gr.)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Bereidingswijze

    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruiten in water met zout in 10 min. beetgaar. Verhit 25 gr. boter in een koekenpan. Bak de biefstuk in 4 min. rondom bruin en neem uit de pan. Houd warm onder een deksel. Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de bouillon toe en roer met een spatel de aanbaksels los. Roer de piccalilly erdoor en verwarm nog 1 min. Voeg peper en zout toe. Snijd de biefstuk in plakjes. Giet de spruiten af en schud ze om met 25 gr. boter, nootmuskaat en peper en zout. Schenk de piccalilysaus over 4 borden en verdeel de aardappelen en biefstuk erover. Serveer met de spruiten.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 415 kcal / Eiwit 25 gr. / Vet 12 gr. (- g verzadigd) / Koolhydraten 46 gr.